Kebelbarát tanácsok

Minden második nő elégedetlen a mellével, miközben kilencven százalékuk tartja a legfontosabb testrészének. Ha másért nem, ezért szükséges a gondos és célozott ápolás.

A mell szépségét veszélyezteti: az idő múlása, a napozás, szoláriumozás, az élelmiszerekben található méreganyagok, a stressz, a helytelen testtartás, a rossz melltartó, a fogyás és hízás.

Mellápoló zselék

A mellápoló zselék megújult összetevői nemcsak a mell feszességéről, tartásáról gondoskodnak, hanem a bőr energiával való feltöltéséről is. A biológiailag aktív összetevők szinte belülről töltik ki a ráncokat, a hyaluronsav megköti a nedvességet és védi kiszáradástól. A mogyoró és napraforgó kivonata minimalizálja az öregedés jeleit. Alkalmazhatjuk tisztálkodás után minden reggel és este.

Gyengéd radírozás

A bőr a melleknél nagyon puha és selymes, ennek ellenére itt is el kell távolítanunk az elhalt hámsejteket ahhoz, hogy egyenletes legyen, és a dekoltázson se alakuljanak ki szépséghibák. Ne tenyérrel, hanem ujjhegyekkel végezzük a radírozást, és körkörös irányban, miközben a mellbimbót hagyjuk ki. A dekoltázson mindig alulról felfelé haladjunk, majd zuhany alatt alaposan öblítsük le a bőrt. A törölközővel ne dörzsöljük, hanem gyengéden nyomkodva szárítsuk meg, és csak ezután masszírozzuk be a mellfeszesítő kozmetikumot.

Jégkocka tréning

A bőr olyan, mint egy természetes melltartó, mely tartást biztosít, de ha laza, fáradt és petyhüdt, akkor nem túl szép látvány. A feszesítésben segíthetnek a jégkockák: maréknyi jégkockával dörzsöljük a mellek és a dekoltázs bőrét 1-2 percen keresztül, amíg nem kezd olvadni. A kis, finom erecskék a sokk-kúra alatt másodpercek alatt összehúzódnak, a vérkeringés felgyorsul, a melle bőre ismét feszes, rózsás fényű lesz.

Thermo pakolás

A mell formáját és feszességét tovább megőrizhetjük, ha hetente egy kicsit több időt szánunk az ápolására, és alkalmazzuk a jól bevált thermopakolást. A fürdés, vagy tusolást meleg vízzel fejezzük be, és a felpuhult bőrre vigyünk fel vékonyabb rétegben valamilyen mellápoló zselét, majd utána vastagabb rétegben egy tetszé szerinti feszesítő testápoló krémet. Azután tekerjük körbe magunkat fóliával, majd vegyünk fel egy vastagabb pólót, végül húzzunk magunkra a fürdőköntöst. Pihenjünk, lazítsunk 20 percig. A fólia alatti meleg hatására még jobban kitágulnak a pórusok, és a mellformáló, és bőrt feszesítő növényi kivonatok könnyebben behatolnak a bőr mélyebb rétegeibe.